fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

07/ 07/ 2020
  Асоціація завжди підтримувала необхідність гармонізації вимог щодо екодизайну та енергетичного маркування побутової техніки та електроніки у відповідності до вимог законодавства Європейського Союзу. Зокрема, члени Асоціації звернули увагу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) на те, що ряд положень чинних в Україні технічних регламентів не узгоджуються з відповідними положеннями Директив ЄС. Зокрема, в технічному регламенті щодо вимог до екодизайну телевізорів відсутні дієві перехідні періоди. Окрім цього, його дія після вступу в силу мала розповсюджуватись на уже введене в обіг обладнання, яке могло тривалий час знаходитись на складських приміщеннях та в роздрібній мережі, та, відповідно, могло не в повній мірі відповідати вимогам нового регламенту, наприклад, не мати необхідної документації. Щодо технічного регламенту щодо вимог до екодизайну циркуляційних насосів, то внаслідок технічної помилки щодо дати набрання чинності однієї з вимог регламенту, в Україні, з 1 січня ц.р. було запроваджено більш жорстку вимогу до циркуляційний насосів, ніж та, яка наразі існує в ЄС. За інформацією компаній-членів Асоціації, таку вимогу фактично наразі неможливо реалізувати, що, в свою чергу, ставить під питання ввезення та реалізацію циркуляційних насосів в Україну. Відтак, Комітет побутової електротехніки Асоціації провів декілька зустрічей та звернувся із офіційними листами до ряду державних органів з проханням посприяти максимально швидкому розробленню постанови про внесення змін до зазначених технічних регламентів. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Держенергоефективності та Міністерству енергетики за розроблення та публікацію відповідного проєкту постанови для громадського обговорення та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю з метою її якнайшвидшого прийняття.   Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Асоціація завжди підтримувала необхідність гармонізації вимог щодо екодизайну та енергетичного маркування побутової техніки та електроніки у відповідності до вимог законодавства Європейського Союзу. Зокрема, члени Асоціації звернули увагу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) на те, що ряд положень чинних в Україні технічних регламентів не узгоджуються з відповідними положеннями Директив ЄС.

Зокрема, в технічному регламенті щодо вимог до екодизайну телевізорів відсутні дієві перехідні періоди. Окрім цього, його дія після вступу в силу мала розповсюджуватись на уже введене в обіг обладнання, яке могло тривалий час знаходитись на складських приміщеннях та в роздрібній мережі, та, відповідно, могло не в повній мірі відповідати вимогам нового регламенту, наприклад, не мати необхідної документації.

Щодо технічного регламенту щодо вимог до екодизайну циркуляційних насосів, то внаслідок технічної помилки щодо дати набрання чинності однієї з вимог регламенту, в Україні, з 1 січня ц.р. було запроваджено більш жорстку вимогу до циркуляційний насосів, ніж та, яка наразі існує в ЄС. За інформацією компаній-членів Асоціації, таку вимогу фактично наразі неможливо реалізувати, що, в свою чергу, ставить під питання ввезення та реалізацію циркуляційних насосів в Україну.

Відтак, Комітет побутової електротехніки Асоціації провів декілька зустрічей та звернувся із офіційними листами до ряду державних органів з проханням посприяти максимально швидкому розробленню постанови про внесення змін до зазначених технічних регламентів.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Держенергоефективності та Міністерству енергетики за розроблення та публікацію відповідного проєкту постанови для громадського обговорення та сподівається на подальшу конструктивну співпрацю з метою її якнайшвидшого прийняття.

 

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: