fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Промислова екологія та сталий розвиток

11/ 06/ 2020
  11 червня у Верховній Раді України було зареєстровано 3 законопроєкти, спрямовані на стимулювання зменшення обсягів скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, викидів в атмосферне повітря та розміщення відходів. Йдеться про законопроєкти № 3543-1, №3631 та №3632. Даними документами передбачено ряд змін до Податкового та Бюджетного кодексів, а також інших законодавчих актів України, що передбачають можливість компенсації витрат підприємств на заходи з екомодернізації та захисту довкілля до 70%, скасування податку на викиди СО, поступове збільшення ставок екоподатку, окрім податку на СО2 та розміщення відходів, на 20% поступово протягом кількох років починаючи з 2021 року, а також спрямування надходжень від екоподатку до спеціального фонду Держбюджету, отримані кошти від якого будуть спрямовані виключно на природоохоронні заходи. Ці законопроекти дозволять комплексно реформувати механізм збору та використання екоподатку

11 червня у Верховній Раді України було зареєстровано 3 законопроєкти, спрямовані на стимулювання зменшення обсягів скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти, викидів в атмосферне повітря та розміщення відходів. Йдеться про законопроєкти № 3543-1, №3631 та №3632.

Даними документами передбачено ряд змін до Податкового та Бюджетного кодексів, а також інших законодавчих актів України, що передбачають можливість компенсації витрат підприємств на заходи з екомодернізації та захисту довкілля до 70%, скасування податку на викиди СО, поступове збільшення ставок екоподатку, окрім податку на СО2 та розміщення відходів, на 20% поступово протягом кількох років починаючи з 2021 року, а також спрямування надходжень від екоподатку до спеціального фонду Держбюджету, отримані кошти від якого будуть спрямовані виключно на природоохоронні заходи.

Ці законопроекти дозволять комплексно реформувати механізм збору та використання екоподатку

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: