fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

03/ 10/ 2019
  Вимоги до медичних послуг враховуватимуть інфекційний контроль Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) врахувала наявність програми з інфекційного контролю у якості обов’язкової вимоги до низки медичних послуг, які заплановані за Програмою медичних гарантій у 2020 році. Це дозволить створити безпечні умови при наданні медичних послуг пацієнтам у медичних закладах, які працюватимуть за договором з НСЗУ. У липні 2019 року експерти Комітету з охорони здоров’я Асоціації долучились до обговорення перших проектів вимог, опублікованих НСЗУ для ознайомлення і консультацій, та опрацювали рекомендації ВООЗ щодо забезпечення організації інфекційного контролю при наданні медичної допомоги. Такі рекомендації продиктовані високою поширеністю інфекцій при наданні медичних послуг, особливо у країнах із низьким і середнім рівнем доходу. За новими проектами вимог, які були розроблені НСЗУ для закладів охорони здоров’я, наявність програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги, мають стати обов’язковими при наданні послуг на первинній, вторинній (спеціалізованій) та третинній (високоспеціалізованій) ланках, а також для паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації. Асоціація підтримує окреслені вище кроки НСЗУ і сподівається на подальшу ефективну співпрацю на користь розвитку системи надання медичних послуг в Україні.

Вимоги до медичних послуг враховуватимуть інфекційний контроль

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ) врахувала наявність програми з інфекційного контролю у якості обов’язкової вимоги до низки медичних послуг, які заплановані за Програмою медичних гарантій у 2020 році. Це дозволить створити безпечні умови при наданні медичних послуг пацієнтам у медичних закладах, які працюватимуть за договором з НСЗУ.

У липні 2019 року експерти Комітету з охорони здоров’я Асоціації долучились до обговорення перших проектів вимог, опублікованих НСЗУ для ознайомлення і консультацій, та опрацювали рекомендації ВООЗ щодо забезпечення організації інфекційного контролю при наданні медичної допомоги. Такі рекомендації продиктовані високою поширеністю інфекцій при наданні медичних послуг, особливо у країнах із низьким і середнім рівнем доходу.

За новими проектами вимог, які були розроблені НСЗУ для закладів охорони здоров’я, наявність програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги, мають стати обов’язковими при наданні послуг на первинній, вторинній (спеціалізованій) та третинній (високоспеціалізованій) ланках, а також для паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації.

Асоціація підтримує окреслені вище кроки НСЗУ і сподівається на подальшу ефективну співпрацю на користь розвитку системи надання медичних послуг в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: