fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Автомобільні питання

15/ 11/ 2017
  Представники Автомобільного комітету взяли участь у засіданні робочої групи з розробки комплексного законопроекту щодо стимулювання розвитку енергоефективного та екологічно безпечного транспорту в Україні, яка відбулась під головуванням Голови підкомітету з питань оподаткування доходів фізичних осіб та страхових нарахувань на фонд оплати праці Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Горвата Р.І. та Міністра інфраструктури України Омеляна В.В. Під час засідання розглядалися 8 законопроектів, спрямованих на розвиток електротранспорту в Україні. Найбільш перспективним визначено запропонований Міністерством інфраструктури законопроект, який стане підґрунтям для створення повного циклу виробництва електротранспорту, формування доступних цін на електромобілі для українців, сприяння розвитку бізнесу, який використовує цей екологічний транспорт. Законопроектом передбачається запровадження нульової ставки акцизного податку на електрокари, електровантажівки, електромотоцикли та електровелосипеди, тимчасове звільнення від сплати ПДВ з імпорту електрокарів, зарядних станцій та комплектуючих до електрокарів, електровантажівки, електромотоцикли та електровелосипеди, з імпорту комплектуючих до зарядних станцій, з послуг перевезення на електрокарах, а також лізинг та прокат, скасування транспортного податку, виділення 10% комунальних, державних парковок під електрокари та безкоштовне паркування, звільнення від податку на прибуток для виробників батарей, пільги з податку на прибуток для виробників літію до батарей для електрокарів, податкова знижка фізичним особам у розмірі витрат на придбання або переобладнання електрокару (повернення до 18% вартості автомобіля) та звільнення від збору на обов’язкове державне пенсійне страхування електрокарів (3-5%). Додатково під час засідання було відзначено потенціал України для створення бази для літійових батарей та акумуляторів для електрокарів, а також зростання попиту на екологічні види транспорту.

Представники Автомобільного комітету взяли участь у засіданні робочої групи з розробки комплексного законопроекту щодо стимулювання розвитку енергоефективного та екологічно безпечного транспорту в Україні, яка відбулась під головуванням Голови підкомітету з питань оподаткування доходів фізичних осіб та страхових нарахувань на фонд оплати праці Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Горвата Р.І. та Міністра інфраструктури України Омеляна В.В. Під час засідання розглядалися 8 законопроектів, спрямованих на розвиток електротранспорту в Україні. Найбільш перспективним визначено запропонований Міністерством інфраструктури законопроект, який стане підґрунтям для створення повного циклу виробництва електротранспорту, формування доступних цін на електромобілі для українців, сприяння розвитку бізнесу, який використовує цей екологічний транспорт.

Законопроектом передбачається запровадження нульової ставки акцизного податку на електрокари, електровантажівки, електромотоцикли та електровелосипеди, тимчасове звільнення від сплати ПДВ з імпорту електрокарів, зарядних станцій та комплектуючих до електрокарів, електровантажівки, електромотоцикли та електровелосипеди, з імпорту комплектуючих до зарядних станцій, з послуг перевезення на електрокарах, а також лізинг та прокат, скасування транспортного податку, виділення 10% комунальних, державних парковок під електрокари та безкоштовне паркування, звільнення від податку на прибуток для виробників батарей, пільги з податку на прибуток для виробників літію до батарей для електрокарів, податкова знижка фізичним особам у розмірі витрат на придбання або переобладнання електрокару (повернення до 18% вартості автомобіля) та звільнення від збору на обов’язкове державне пенсійне страхування електрокарів (3-5%).

Додатково під час засідання було відзначено потенціал України для створення бази для літійових батарей та акумуляторів для електрокарів, а також зростання попиту на екологічні види транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: