fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Одеса Правничі питання

17/ 10/ 2018
  17 жовтня відбулося засідання Правничого комітету Асоціації в Одесі, на порядку денному якого був оновлений Закон України “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” і його практичне застосування. Закон набув чинності влітку цього року і його обговорення не стихає  серед бізнесменів малого та середнього ешелону, адже саме серед цього сегменту найбільше “ТОВ” та “ТДВ”. Спікером заходу виступив керівник Одеського офісу GOLaw Олександр Мельник. Він висвітлив перелік змін, що стосуються ТОВ/ТДВ,  та окремі питання, які хвилюють бізнес середовище, а саме: Нові вимоги до Статуту товариства, порядок приведення діючих статутів у відповідність до законодавства та положення, які можуть бути змінені або доповнені статутом; Нова відповідальність посадових осіб – можливість притягнення директора та інших посадових осіб до субсидіарної та солідарної відповідальності,  нові обов’язки посадових осіб (положення про неконкуренцію та конфіденційність, конфлікт інтересів, обов’язки зберігати документи); Значні правочини та правочини із заінтересованістю – які правочини підпадають під ці критерії та який порядок надання згоди власником бізнесу на їх укладення. У другій частині заходу було підведено підсумки періоду номінацій на головування у Правничому комітеті Асоціації в Одесі та загальним голосуванням учасників одноголосно обрано його очільника. Вітаємо пана Мельника з новою посадою!
01/

17 жовтня відбулося засідання Правничого комітету Асоціації в Одесі, на порядку денному якого був оновлений Закон України “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” і його практичне застосування. Закон набув чинності влітку цього року і його обговорення не стихає  серед бізнесменів малого та середнього ешелону, адже саме серед цього сегменту найбільше “ТОВ” та “ТДВ”.

Спікером заходу виступив керівник Одеського офісу GOLaw Олександр Мельник. Він висвітлив перелік змін, що стосуються ТОВ/ТДВ,  та окремі питання, які хвилюють бізнес середовище, а саме:

  • Нові вимоги до Статуту товариства, порядок приведення діючих статутів у відповідність до законодавства та положення, які можуть бути змінені або доповнені статутом;
  • Нова відповідальність посадових осіб – можливість притягнення директора та інших посадових осіб до субсидіарної та солідарної відповідальності,  нові обов’язки посадових осіб (положення про неконкуренцію та конфіденційність, конфлікт інтересів, обов’язки зберігати документи);
  • Значні правочини та правочини із заінтересованістю – які правочини підпадають під ці критерії та який порядок надання згоди власником бізнесу на їх укладення.

У другій частині заходу було підведено підсумки періоду номінацій на головування у Правничому комітеті Асоціації в Одесі та загальним голосуванням учасників одноголосно обрано його очільника. Вітаємо пана Мельника з новою посадою!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: