fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Electronic Payments, Currency Regulation and Financial Services

26/ 06/ 2018
  Верховна Рада України ухвалила закон «Про валюту і валютні операції». Асоціація вітає цей важливий крок та дякує за врахування положень, які фахівці Асоціації тривалий час напрацьовували разом з Національним банком України, профільним Комітетом ВРУ та експертним середовищем. Україна отримала кардинально новий та прогресивний закон. Сподіваємось, він забезпечить прозорі та безпечні умови для ведення бізнесу та поліпшить імідж країни для потенційних інвесторів. Відтак, скасовуються: застарілі регулювання, санкції за порушення валютного законодавства, валютний контроль за операціями до 150 тис. грн., граничні строки розрахунків за операціями зовнішньоекономічної діяльності у 180 днів. На рівні НБУ запроваджується консолідація здійснення валютного регулювання та введення антикризових заходів. Іншою мовою, валютне регулювання буде і надалі здійснювати Національний банк. Європейська Бізнес Асоціація розраховує, що після розширення і консолідації повноважень Національному банку, установа буде продовжувати вести політику відкритості і передбачуваності своїх дій. Запроваджується повноцінна валютна лібералізація та забезпечення вільного руху капіталу у відповідності до Угоди про Асоціацію Україна-ЄС. Одним з нововведень є також відміна реєстрації кредитів від нерезидентів. Зі схваленням Закону «Про валюту» банки зможуть надавати своїм клієнтам фізичним особам послугу безготівкового обміну валют. Відповідна пропозиція Асоціації була врахована під час підготовки проекту Закону до другого читання. До теперішнього часу такі операції, не зважаючи на стрімкій розвиток дистанційних каналів обслуговування, можливо було здійснювати виключно в готівковій формі та за умови фізичної присутності клієнта у відділенні банку.

Верховна Рада України ухвалила закон «Про валюту і валютні операції». Асоціація вітає цей важливий крок та дякує за врахування положень, які фахівці Асоціації тривалий час напрацьовували разом з Національним банком України, профільним Комітетом ВРУ та експертним середовищем.

Україна отримала кардинально новий та прогресивний закон. Сподіваємось, він забезпечить прозорі та безпечні умови для ведення бізнесу та поліпшить імідж країни для потенційних інвесторів.

Відтак, скасовуються: застарілі регулювання, санкції за порушення валютного законодавства, валютний контроль за операціями до 150 тис. грн., граничні строки розрахунків за операціями зовнішньоекономічної діяльності у 180 днів.

На рівні НБУ запроваджується консолідація здійснення валютного регулювання та введення антикризових заходів. Іншою мовою, валютне регулювання буде і надалі здійснювати Національний банк. Європейська Бізнес Асоціація розраховує, що після розширення і консолідації повноважень Національному банку, установа буде продовжувати вести політику відкритості і передбачуваності своїх дій.

Запроваджується повноцінна валютна лібералізація та забезпечення вільного руху капіталу у відповідності до Угоди про Асоціацію Україна-ЄС. Одним з нововведень є також відміна реєстрації кредитів від нерезидентів.

Зі схваленням Закону «Про валюту» банки зможуть надавати своїм клієнтам фізичним особам послугу безготівкового обміну валют. Відповідна пропозиція Асоціації була врахована під час підготовки проекту Закону до другого читання. До теперішнього часу такі операції, не зважаючи на стрімкій розвиток дистанційних каналів обслуговування, можливо було здійснювати виключно в готівковій формі та за умови фізичної присутності клієнта у відділенні банку.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: