fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Taxes

02/ 04/ 2018
  Європейська Бізнес Асоціація інформує, що 23 березня ДФС України опублікувала повідомлення про відновлення роботи Єдиного реєстру податкових накладних та деяких електронних сервісів для платників податку на додану вартість в ІТС «Електронний кабінет» та: - критерії ризиковості платника податків, ризиковості здійснення операцій; - перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податків. Нові критерії автоматичного блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджені на виконання положень Постанови КМУ №117 від 21 лютого 2018 року. Маємо великі сподівання, що такий критерій, як сума сплачених податків, а саме 5 млн грн за 2017 рік в переліку показників позитивної історії платника податків убезпечить великих платників від блокування податкових накладних. Новий Порядок запроваджує публічний реєстр податкових накладних, реєстрація яких зупинена. Платники податків матимуть змогу в онлайн режимі знайти інформацію щодо стану розгляду та статусу таких накладних. Якщо рішення не зареєстровані протягом семи робочих днів, податкова накладна, реєстрація якої зупинена, автоматично реєструється. До того ж, урегульоване ще одне важливе і довгоочікуване питання. Запрацював механізм реєстрації податкових накладних, реєстрацію яких зупинено до 1 грудня 2017 року, та до яких платниками податків не подано пояснень. Тепер платники податків мають право подати пояснення на розгляд відповідних комісій органів ДФС протягом року з дати виникнення податкового зобов’язання, відображеного у такій накладній.

Європейська Бізнес Асоціація інформує, що 23 березня ДФС України опублікувала повідомлення про відновлення роботи Єдиного реєстру податкових накладних та деяких електронних сервісів для платників податку на додану вартість в ІТС «Електронний кабінет» та:

– критерії ризиковості платника податків, ризиковості здійснення операцій;

– перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податків.

Нові критерії автоматичного блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджені на виконання положень Постанови КМУ №117 від 21 лютого 2018 року.

Маємо великі сподівання, що такий критерій, як сума сплачених податків, а саме 5 млн грн за 2017 рік в переліку показників позитивної історії платника податків убезпечить великих платників від блокування податкових накладних.

Новий Порядок запроваджує публічний реєстр податкових накладних, реєстрація яких зупинена. Платники податків матимуть змогу в онлайн режимі знайти інформацію щодо стану розгляду та статусу таких накладних. Якщо рішення не зареєстровані протягом семи робочих днів, податкова накладна, реєстрація якої зупинена, автоматично реєструється.

До того ж, урегульоване ще одне важливе і довгоочікуване питання. Запрацював механізм реєстрації податкових накладних, реєстрацію яких зупинено до 1 грудня 2017 року, та до яких платниками податків не подано пояснень. Тепер платники податків мають право подати пояснення на розгляд відповідних комісій органів ДФС протягом року з дати виникнення податкового зобов’язання, відображеного у такій накладній.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: