fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Woodworking and Furniture

28/ 09/ 2017
  В рамках виставки Лісдеревмаш-2017 відбулася презентація та передача Національній поліціії України додатку до Cистеми електронного обліку деревини (Система ЕОД) - модуль Контроль, розробленого Latschbacher Ukraine, членом Комітету деревообробної та меблевої галузі. Цей додаток стане дієвим засобом боротьби з нелегальними рубкам та незаконним перевезенням деревини. За допомогою цього модулю Нацполіція отримає можливість здійснювати оперативну перевірку легальності заготівлі та транспортування деревини на основі даних з Системи ЕОД. Впровадження модуля в роботі Нацполіції є ще одним кроком в подоланні проблеми незаконних рубок та нелегального транспортування деревини. Співробітники Нацполіції зможуть легко перевірити легальність заготівлі деревини безпосередньо під час руху лісовоза, зробивши запит через додаток та ввівши будь-який номер бирки з партії лісу, або номер лісовоза. Після цього працівник поліції ОДРАЗУ отримує інформацію з Системи ЕОД про те, хто заготовив деревину, хто має право її перевозити, куди перевозиться круглий ліс та для кого він призначений (хто є покупцем даної партії деревини). Сподіваємось на ефективність роботи модулю! На сьогоднішній день за інформацією Державного агентства лісових ресурсів України, Система ЕОД дозволяє здійснювати автоматизований електронний облік лісоматеріалів, який охоплює 270 постійних лісокористувачів, які здійснюють заготівлю та реалізацію деревини (близько 83% від всього обсягу заготівлі по Україні) та належать до сфери управління Держлісагентства. Проте ця система, яка дозволяє в цілому по Україні здійснювати автоматизований електронний облік лісоматеріалів, не поширюється на інших 349 постійних лісокористувачів (державні підприємства Міноборони, Міністерства екології та природних ресурсів України, комунальні підприємства, тощо), що здійснюють лісогосподарську діяльність на території України та якими заготовлюється 17% деревини. Запровадження електронного обліку іншими постійними лісокористувачами є необхідним кроком для ліквідації тіньового ринку деревини в Україні. Проект відповідного рішення 13 липня 2017 року було схвалено на засіданні Урядового комітету. Асоціація наголошує на необхідності якнайшвидшого прийняття зазначеної постанови Уряду!

В рамках виставки “Лісдеревмаш-2017” відбулася презентація та передача Національній поліціії України додатку до Cистеми електронного обліку деревини (Система ЕОД) – модуль “Контроль”, розробленого Latschbacher Ukraine, членом Комітету деревообробної та меблевої галузі.

Цей додаток стане дієвим засобом боротьби з нелегальними рубкам та незаконним перевезенням деревини. За допомогою цього модулю Нацполіція отримає можливість здійснювати оперативну перевірку легальності заготівлі та транспортування деревини на основі даних з Системи ЕОД.

Впровадження модуля в роботі Нацполіції є ще одним кроком в подоланні проблеми незаконних рубок та нелегального транспортування деревини. Співробітники Нацполіції зможуть легко перевірити легальність заготівлі деревини безпосередньо під час руху лісовоза, зробивши запит через додаток та ввівши будь-який номер бирки з партії лісу, або номер лісовоза. Після цього працівник поліції ОДРАЗУ отримує інформацію з Системи ЕОД про те, хто заготовив деревину, хто має право її перевозити, куди перевозиться круглий ліс та для кого він призначений (хто є покупцем даної партії деревини). Сподіваємось на ефективність роботи модулю!

На сьогоднішній день за інформацією Державного агентства лісових ресурсів України, Система ЕОД дозволяє здійснювати автоматизований електронний облік лісоматеріалів, який охоплює 270 постійних лісокористувачів, які здійснюють заготівлю та реалізацію деревини (близько 83% від всього обсягу заготівлі по Україні) та належать до сфери управління Держлісагентства. Проте ця система, яка дозволяє в цілому по Україні здійснювати автоматизований електронний облік лісоматеріалів, не поширюється на інших 349 постійних лісокористувачів (державні підприємства Міноборони, Міністерства екології та природних ресурсів України, комунальні підприємства, тощо), що здійснюють лісогосподарську діяльність на території України та якими заготовлюється 17% деревини. Запровадження електронного обліку іншими постійними лісокористувачами є необхідним кроком для ліквідації тіньового ринку деревини в Україні.

Проект відповідного рішення 13 липня 2017 року було схвалено на засіданні Урядового комітету.

Асоціація наголошує на необхідності якнайшвидшого прийняття зазначеної постанови Уряду!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: