fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Перевірки по-новому

26/ 01/ 2017
  Автор: Валентин Гвоздій, керуючий партнер GOLAW З 1 січня 2017 року перевірки  на підприємствах в Україні проводитимуть за новими правилами. Закон Про основні засади державного контролю в сфері господарської діяльності (змінені законом №1726 від 3 листопада 2016 року) передбачає такі нововведення: До кінця 2017 Державна регуляторна служба (ДРС) повинна створити і запустити автоматизовану систему держнагляду. Усі контролюючі відомства будуть зобовязані оприлюднювати свої плани перевірок та їх результати. Зокрема, держоргани зобовязані вказати цілі проведення перевірки, предмет перевірки та субєкт, що перевіряється. За неподання вищезазначеної  інформації передбачена адміністративна відповідальність. Всі контролери зобовязані затверджувати свої плани не поквартально, а відразу на рік без права на внесення змін. Позапланові перевірки відтепер вимагають обовязкового узгодження з органами ДРС і отримання дозволу на їх проведення. Відтепер ДРС має право за скаргами бізнесу перевіряти законність дій усіх контролюючих відомств. Такі заходи дозволять побачити і оцінити якість роботи контролюючих органів. Крім цього будь-яке підприємство отримає можливість заздалегідь дізнатися і підготуватися до перевірки. Кого стосується закон? Зокрема, сфера дії закону про принципи держконтролю поширюється на: Державна фіскальна служба України  (крім питань митного контролю на кордоні), Підрозділи держархбудконтролю, Органи нагляду за дотриманням трудового законодавства. Цікаво, що Держслужба України з питань праці, за словами голови Державної регуляторної  служби, стала єдиною організацією, яка відмовилася погоджувати свої дії з ДРС. На основі цього буде складено відповідний протокол.

Автор: Валентин Гвоздій, керуючий партнер GOLAW

З 1 січня 2017 року перевірки  на підприємствах в Україні проводитимуть за новими правилами. Закон “Про основні засади державного контролю в сфері господарської діяльності” (змінені законом №1726 від 3 листопада 2016 року) передбачає такі нововведення:

  • До кінця 2017 Державна регуляторна служба (ДРС) повинна створити і запустити автоматизовану систему держнагляду.
  • Усі контролюючі відомства будуть зобов’язані оприлюднювати свої плани перевірок та їх результати. Зокрема, держоргани зобов’язані вказати цілі проведення перевірки, предмет перевірки та суб’єкт, що перевіряється.
  • За неподання вищезазначеної  інформації передбачена адміністративна відповідальність.
  • Всі контролери зобов’язані затверджувати свої плани не поквартально, а відразу на рік без права на внесення змін.
  • Позапланові перевірки відтепер вимагають обов’язкового узгодження з органами ДРС і отримання дозволу на їх проведення.
  • Відтепер ДРС має право за скаргами бізнесу перевіряти законність дій усіх контролюючих відомств.

Такі заходи дозволять побачити і оцінити якість роботи контролюючих органів. Крім цього будь-яке підприємство отримає можливість заздалегідь дізнатися і підготуватися до перевірки.

Кого стосується закон?

Зокрема, сфера дії закону про принципи держконтролю поширюється на:

  • Державна фіскальна служба України  (крім питань митного контролю на кордоні),
  • Підрозділи держархбудконтролю,
  • Органи нагляду за дотриманням трудового законодавства.

Цікаво, що Держслужба України з питань праці, за словами голови Державної регуляторної  служби, стала єдиною організацією, яка відмовилася погоджувати свої дії з ДРС. На основі цього буде складено відповідний протокол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: