fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Логістичні питання

01/ 08/ 2017
  Законом України «Про внесення змін до деяких законів щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг» в частині спрощення документообороту підприємств було зменшено вимоги до первинного документа та, зокрема, визначено, що це документ, який містить відомості про господарську операцію (Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»). У зв’язку з цим, у представників Європейської Бізнес Асоціації постало питання, чи можуть логістичні компанії під час здійснення внутрішньодержавних перевезень використовувати інвойси як первинні документи для підтвердження здійснення господарських операцій без складання актів приймання-передачі наданих послуг. Це питання неодноразово підіймалось як на зустрічах з органами державної влади, які організовувалися Асоціацією, так і в офіційних листах. 16 лютого 2017 року Міністерство фінансів України надало роз’яснення щодо особливостей застосування первинних документів (лист №31-11410-06-5/4339), відповідно до якого оформлений належним чином оплачений (акцептований) інвойс є підставою для відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з постачання товарів, робіт (послуг) без обов’язкового складання акту приймання-передачі. Ми раді повідомити, що за результатами конструктивної зустрічі з Міністром фінансів України (3 липня цього року) Асоціація отримала відповіді у тому числі стосовно цього питання, у яких зазначається, що у відповідному листі Міністерства не вказано, що порядок застосування інвойсу передбачений для відображення у бухгалтерському обліку господарських операцій зовнішньоекономічної діяльності, оскільки норми Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» є обов’язковими для застосування всіма підприємствами незалежно від діяльності, яка ними здійснюється. Асоціація дякує Міністерству фінансів України та іншим залученим органам державної влади за увагу та належне реагування на питання, що турбують бізнес-спільноту.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг» в частині спрощення документообороту підприємств було зменшено вимоги до первинного документа та, зокрема, визначено, що це документ, який містить відомості про господарську операцію (Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»).

У зв’язку з цим, у представників Європейської Бізнес Асоціації постало питання, чи можуть логістичні компанії під час здійснення внутрішньодержавних перевезень використовувати інвойси як первинні документи для підтвердження здійснення господарських операцій без складання актів приймання-передачі наданих послуг. Це питання неодноразово підіймалось як на зустрічах з органами державної влади, які організовувалися Асоціацією, так і в офіційних листах.

16 лютого 2017 року Міністерство фінансів України надало роз’яснення щодо особливостей застосування первинних документів (лист №31-11410-06-5/4339), відповідно до якого оформлений належним чином оплачений (акцептований) інвойс є підставою для відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з постачання товарів, робіт (послуг) без обов’язкового складання акту приймання-передачі.

Ми раді повідомити, що за результатами конструктивної зустрічі з Міністром фінансів України (3 липня цього року) Асоціація отримала відповіді у тому числі стосовно цього питання, у яких зазначається, що у відповідному листі Міністерства не вказано, що порядок застосування інвойсу передбачений для відображення у бухгалтерському обліку господарських операцій зовнішньоекономічної діяльності, оскільки норми Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» є обов’язковими для застосування всіма підприємствами незалежно від діяльності, яка ними здійснюється.

Асоціація дякує Міністерству фінансів України та іншим залученим органам державної влади за увагу та належне реагування на питання, що турбують бізнес-спільноту.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: